Innostu ja innosta. Haasta ajattelusi ja kehity. Aseta tavoitteita ja saavuta ne. Kuuntele muita ja vaikuta.
Motivaatio ja motivoiminen ovat asioita, jotka koskettavat hyvin voimakkaasti jokaista esimiesasemassa toimivaa, niitä jotka valmentavat tai opettavat sekä vanhempia tai kasvatusroolissa olevia. Jokaista työssäkäyvää, opiskelijaa, urheilijaa ja niitä, joilla on harrastuksia. Ne liittyvät kaikkiin, jotka toimivat osana ryhmää tai tiimiä. Ne ovat merkittäviä jokaiselle, joka haluaa päästä elämässään eteenpäin, kasvaa ja kehittyä sekä jokaista, joka haluaa elämässään saavuttaa jotain.
Oikeastaan muita motivaatio ei juurikaan kosketa.
Dream Star on sinulle, joka etsit elämääsi, työyhteisöösi tai tiimiisi lisää innostusta ja draivia. Sinulle, joka haluat haastaa ajatteluasi, kehittää vuorovaikutustaitojasi ja saada keinoja tunneälyn kehittämiseen tai etsit ymmärrystä ja työkaluja muutosten läpivientiin ja niissä onnistumiseen.
Istutamme innostuksen ja muutoksen siemeniä. Haastamme rikkomaan ajattelun kaavoja ja näkemään sellaista, mitä aiemmin ei ole nähty ja katsomaan uudella tavalla sitä, mikä on jo tiedossa. Raotamme ovia mahdollisuuksien maailmaan ja rohkaisemme astumaan niistä sisään. Autamme ymmärtämään itseä, ihmissuhteiden ihmeellisyyksiä ja viestinnän vivahteita. Tarjoamme vastauksia ja herätämme kysymyksiä.
unelmiin, pieniin arjen iloihin, avoinna – tai ainakin raollaan oleviin – oviin, matkasta nauttimiseen
oppimaan joka päivä jotain uutta, näkemään sekä yksittäisen terälehden että koko puutarhan, ottamaan vielä yhden askeleen enemmän
innostavat tarinat, joita minulla on etuoikeus kuulla, kiireettömät aamut, taustalla hiljaa soiva musiikki, pienet kannustavat sanat
.
Motivaatioguru
Motivaatio- ja menestysvalmentaja, luennoitsija ja kouluttaja, utelias ympäristön tarkkailija, tiedonjanoinen tutkija, yrittäjä, diplomi-insinööri, äiti ja tytär, tohtoriksi kouluttautuva jatko-opiskelija, ystävä.
”On vilinää vilskettä, lätinää läiskettä
pesusaavien
On rättiä, huiskaa, lastakin luistaa,
kun lattiaa putsailen
Mä kaapitkin raivaan, miestäni vaivaan
ja kiirettä tuskailen.
Raivokas mieli, terävä kieli,
joulu on suloinen…”
Koulutusten ja valmennusten aiheet ja tarkastelukulmat suunnitellaan aina tarpeenne mukaan. Jokaisesta aihepiiristä voidaan pitää useita koulutuksia tai niitä voidaan yhdistellä toiveistanne riippuen.
Usein puhutaan hyvinvoinnista: henkisestä hyvinvoinnista, työhyvinnoista, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Kuitenkin monet voivat huonosti. Tarkoittaako hyvinvointi siis pahoinvointia?
Mikä sille voi: toiset vaan ovat toisia älykkäämpiä. Jos olet perinyt vanhempiesi heikkoälyiset geenit, kasvanut betonilähiössä huonoja televisiosarjoja katsellen, onko mitään enää tehtävissä? Vai voiko älykkyys olla jotain muutakin kuin sitä, mitä sillä perinteisesti tarkoitetaan?
Kaikki ovat kuulleet muutosvastarinnasta. Useimmat eivät kuitenkaan vastusta muutosta. Suurin osa kannattaa ja tukee sitä. Muutos nähdään hyvänä, kunhan vain asiat ovat senkin jälkeen, kuten ne ovat aina olleet.
Miten maailmassa onkin niin paljon idiootteja! Toisten kanssa on helppo tulla toimeen ja keskustelu sujuu kuin itsestään. Mutta sitten on ne, no, idiootit. Asiat eivät suju eikä yhteisymmärrystä synny. Jos jostain saadaankin keskustelu aikaiseksi, se on niin tylsää, että energia kuluu hereillä pysymiseen. Asiat vaan eivät toimi.
Minä kuitenkin käyttäydyn aina samoin. Joten syyn on oltava muissa!
Keskustelussa muistamme parhaiten sen, mitä me olemme sanoneet. Puhuminen on kuitenkin vain yksi osa vuorovaikutusta. Se pienin osa. Puhumisen lisäksi vuorovaikutus koostuu kuuntelemisesta ja sanattomasta viestinnästä eli siitä, mitä sanotaan, kun ei sanota mitään. Entä miten sanomamme ymmärretään, jos se on ristiriitainen – sanoilla tai ilman niitä?
Yleensä tiedämme, mitä teemme. Suurin osa osaa jopa kertoa, miten teemme, mitä teemme. Mutta miksi teemme, mitä teemme? Ja miksi sillä on merkitystä? Kysymys ei ole mielipiteestä. Kysymys on biologiasta.
Motivaatio saa jatkamaan, vaikka olisimme väsyneitä. Yrittämään enemmän, jos emme heti osaa jotain. Tekemään sen, mikä ensin vaikuttaa mahdottomalta. Jotta voisimme motivoida itseämme tai muita, meidän on tunnettava ne työkalut, jolla tätä mahdollistavaa voimaa voidaan synnyttää ja ylläpitää. Motivaatiota ei voida pakottaa, mutta sitä voidaan hienovaraisesti suostutella…
Kaikki sujuu, kun innostusta riittää! Mutta entä, jos sitä ei ole? Mistä tahdonvoima syntyy ja miten sitä voidaan kehittää? Entä tapamme, onko niitä mahdollista muuttaa, vai olemmeko vain tapojemme orjia?
Luulemme näkevämme ja kokevamme maailman sellaisena, kuin se on. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Sen sijaan näemme maailman sellaisena, kuin se ei ole. Meillä on vain meidän todellisuutemme. Ainoa asia, jonka kaikki näkevät samoin, on näkemys siitä, että juuri minä näen ja koen maailman sellaisena kuin se on, ja että muutkin näkevät sen, kuten minä.
Oikein asetettuina tavoitteet toimivat suurena motivaation lähteenä ja kannustavat siirtymään oman mukavuusalueen ulkopuolelle: Saavuttamaan aiemmin saavuttamattomissa olevan. Väärinasetettuina tavoitteet kuitenkin muodostavat riskin heikentyneeseen suorituskykyyn ja kehityksen hidastumiseen, mikä luultavasti ei ollut tavoitteenasettelun alkuperäinen tavoite.
Haluatko kysyä, kommentoida, keskustella, antaa ideoita tai ehdotuksia? Otathan rohkeasti yhteyttä. Huom. Myös muut kuin edellä mainitut syyt ovat hyväksyttäviä yhteydenottoon.